SC OMNITEL DESIGN SRL PITESTI

Tamplarie din aluminiu cu si fara bariera termica

    Rezistenta la erodare, durabilitate si gradul ridicat de rigiditate a profilelor de aluminiu il fac de neinlocuit in cazul planurilor inclinate , deschiderilor de dimensiuni mari sau fatadelor de sticla de tip"perete cortina".

Deoarece vopsirea profilelor de aluminiu se face in camp electrostatic, profilele sunt foarte rezistente in timp si ofera o extraordinara varietate de culori, nuante metalice sau satinate,posibilitatea unei culori diferite la exterior fata de cea de la interior (bicolor)..


  • Profilele de aluminiu se diferentiaza esential din punct devedere al izolarii termice in profile de aluminiu fara bariera termica si profile de aluminiu cu bariera termica (cunoscute si sub numele de profile cu intrerupere a puntii termice sau fara punte termica). Profilele fara bariera termica sunt profile de aluminiu cu o singura camera, cu un pret relativ scazut , dar cu un foarte slab coeficient de izolare termica datorata in pricipal conductivitatii termice specifiec metalelor, din acest motiv sunt foartefolosite in cazul usilor si compartimentarilor interioare care nu solicita izolare termica intre medii. Pot fi folosite si la exterior in incaperi care nu necesita izolare termica sau in tarile cu un climat cald.
  • Profilele din aluminiu cu bariera termica sunt tricamerale,camera exterioara si cea interioara fiind din aluminiu iar cea intermediara din material plastic, mai exact poliamida, ce are rolul de a elimina conductivitatea termica a metalului. Sistemul de garnituri in 3 straturi precumsi miezul din poliamida asigura un coeficient de izoalre termica, apropiat de cel al profilelor din PVC. Si in cazul aluminiului este deosebit de importanta calitatea feroneriei folosite, calitate ce se va traduce printr-o utilizare usoara si mai ales indelungata a tamplariei folosite.Tamplarie din PVC

     Fata de celelalte sisteme de tamplarie, PVC-ul asigura cel mai bun coeficient de izolare termica si fonica precum si cea mai buna etanseitate la apa si vant. Deasemenea, PVC-ul alb are cel mai redus cost de achizitie comparativ cu celelalte sisteme de tamplarie. In cazul in care in ecuatia achizitiei intervine si culoarea, situatia se complica putin. Un cost redus se poate obtine si pentru PVC color, daca culoarea se obtine prin vopsirea cu pistol sub presiune. Rezultatul obtinut este insa putin rezistentin timp, se zgarie usor si de aceea nu este prea folosit in practica. Exista si varianta obtinerii culorii prin infoliere cu o folie extraordinar de existentala actiunea factorilor mecanici si de mediu, in culori vii sau imitatii de esente de lemn (stejar, stejar auriu, mahon, fag, artar, pin) dar produsul obtinut areun cost destul de ridicat. Un indicator important este si cel al numarului de camere al profilelor de PVC. Minimul acceptat de piata este de 3 camere care este si cel mai des intalnit. Exista si variante cu 4, 5 sau chiar 6 camere, care datorita camerelor suplimentare asigura o izolare termica sporita in conditiile unui pret putin mai mare. Numarul de camere este important doar luat in considerare simultan cu latimea profilelor. O practica imorala dar foarte des intalnita este transformarea profilelor de 3 camere in 4 sau 5 camere doar prin intermediul unei membrane plastice suplimentare in interiorul camerei exterioare si/sau celei interioare. Pentru a nu va lasa pacaliti cereti vanzatorului sa va asigure in scris de coeficientul de izolare termica al tamplariei comericalizate, singurul indicator in masura sa stabileasca gradul de izolare termica al profilelor folosite.
       Foarte importanata este si grosimea peretilor profilelor de PVC. Pentru obtinerea unui coeficient rezonabil, aceasta ar trebui sa fie decel putin 2.8 mm. Pentru ca pretul profilelor depinde de cantitatea de granule de PVC folosite in realizarea lui este evident ca un profil ieftin poate fi obtinut in conditiile unor pereti mai subtiri sau al unor profile mai inguste.Aceste reduceri de materie prima se vor transfera direct asupra izolarii asigurate de tamplaria dumneavoastra. Un element important in obtinerea unei tamplarii de PVC durabile si cu o exploatare usoara este folosirea unei feronerii de calitate si mai ales de obligativitatea armarii interioare cu otel zincat cu o grosime de minim 1.5 mm. Daca in privinta profilelor rabatul la calitate nu are implicatii deosebit de grave, o feronerie de proasta calitateva va produce dureri de cap inutile, lipsa armaturii se va concretiza in curbarea in timp a ramelor si crapaturi in peretii din jurul tamplariei, iar o armatura nezincata va provoca pete de rugina pe profilele de tamplarie.